Música, xerrades, tastos i sopars de proximitat

LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA CENTRA UNA NOVA EDICIÓ DEL CICLE DE CONCERTS DE PROXIMITAT D’ARTÉS

S’han programat quatre vetllades amb xerrades, tastos i música a la Plaça Vella

La sobirania alimentària i la promoció de la producció local centraran el nou cicle de concerts de proximitat programat per l’Ajuntament d’Artés i la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSACC). Enguany el format s’amplia amb la incorporació de tastos, una xerrada i sopars-degustació a càrrec de diferents establiments del municipi i productors de proximitat. Com a novetat, es farà a la plaça Vella per tal de guanyar espai degut a les limitacions d’aforament i demès mesures per la COVID-19.

Gustavo Duch, reconegut expert en sobirania alimentària, serà un dels reclams d’aquesta edició del cicle i en protagonitzarà la cloenda el concert-recital anomenat “Un Grito Enraizado”, que farà juntament amb Guille Jové. Tots els dies s’hi podrà visitar l’exposició “La Sobirania Alimentària a Catalunya”.

Els tastos són gratuïts però cal omplir el formulari d’inscripció, contactant amb promoeco.artes@artes.cat. Pel que fa als sopars, els tiquets es poden comprar per cinc euros a qualsevol dels quatre establiments artesencs que els oferiran: Espai Artium, Pessics Pastisseria, Cal Ton i Can Vila.

El cicle se celebrarà durant 4 dimecres de juliol: del 8 al 29 i cada vetllada començarà a 2/4 de 8 del vespre amb una activitat divulgativa, seguida de sopar fet per establiments locals i, finalment, un concert. La primera sessió és prevista per al 8 de juliol, i comptarà amb un tast de Formatges Gavarresa, d’Artés, sopar a càrrec de l’Espai Artium i un concert amb el cantautor Ramon Porta, que hi presentarà principalment cançons de “Paraules Meteor”.

La següent cita té previst un tast de formatges de la Cabreria (d’Oló), sopar a càrrec de Pessics Pastisseria i concert d’El Tremendu, presentant “Catan Catalunya”, presentat com a “música de proximitat per maridar els productes de la terra”.

La jornada del 22 de juliol comptarà amb una xerrada sobre experiències de sobirania alimentària al territori, on hi participaran la ramadera ecològica i membre de Supercoop Judith Saus, la responsable del projecte Esporus de l’associació l’Era Xènia Torra, i el ramader Abel Peraire. El sopar anirà a càrrec del forn de pa de Cal Ton i la música l’hi posarà El fugitiu, amb un espectacle “com abans, però diferent, amb reggae, rumba i cançó d’autor”.

Per a la cloenda del cicle el tast el protagonitzarà la formatgeria Cal Músic, de Navàs, el sopar serà a càrrec del restaurant can Vila i tancaran el cicle el concert recital de Gustavo Duch i Guille Jové, anomenat “Un grito Enraizado”. Durant tot el cicle es podran degustar vins, caves, sucs i cerveses locals, en col·laboració amb els caves Gibert, celler Solergibert, Artium i cerveses Cerberus.

Concerts de proximitat és una iniciativa iniciada l’any 2018 amb l’objectiu d’apropar la producció local i la cultura en emplaçaments del nucli antic d’Artés i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona. Enguany se celebraran amb totes les mesures d’higiene i seguretat degut a la COVID-19: separació de cadires, desinfecció d’espais, dispensació de gel hidroalcohòlic, control d’aforaments, etc.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *