HOMENATGE AL VI I A LA VINYA DEL BAGES
Artés t’espera

La Festa de la Verema del Bages és un homenatge al vi i a la vinya del Bages. Per fer-ho, des de ja fa 25 anys, el nucli antic d’Artés esdevé un autèntic escenari a l’aire lliure en reconeixement de la dilatada cultura vitivinícola bagenca. La Denominació d’Origen (DO) Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya, distribuïdes per 27 municipis. 15 cellers elaboren vi de qualitat i dos produeixen cava sota l’empara de la DO Cava.

Caves Artium d’Artés


Per celebrar-ho organitzem tota una sèrie d’actes a l’entorn del vi que tenen com a principal centre neuràlgic la localitat d’Artés, enguany limitats per l’actual context de crisi sanitària per la COVID-19, però amb els objectius i il·lusions intactes de fa 25 anys.
I és que allò que començà com una senzilla forma de promoció dels cellers i dels seus productes ha acabat convertint-se en una gran festa al voltant de la vinya i el vi del Bages.


Les degustacions de productes de la terra, amb els aliments de proximitat acompanyant els sabors dels vins del Bages, prenen especial rellevància en aquesta edició, mantenint els tastos i prioritzant els productes locals i la gastronomia de casa.


L’ajuntament d’Artés, el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, la Confraria dels Vins del Bages, els cellers d’Artés i tota la gent del teixit associatiu que forma part i fa possible l’organització de la festa, us conviden a gaudir-la demanant complir totes les mesures de seguretat per fer una festa de la verema segura tot reafirmant el compromís del Bages amb el seu vi i la seva producció local malgrat les incerteses dels temps actuals. Del 2 al 4 d’octubre us esperem a Artés.

Categories:

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *