CULTIVEM LES XARXES – Apostem per un nou model agroalimentari des de la sobirania alimentària

La sobirania alimentària i la promoció de la producció local centraran el nou cicle de concerts de proximitat programat per l’Ajuntament d’Artés i la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSACC). Enguany titulem les jornades “cultivem les xarxes” amb la voluntat de teixir sinergies i complicitats amb actors diversos que treballen la sobirania alimentària al territori.

Seguim amb el format de l’any passat incorporant tallers i taules de debat com a eix previ al sopar i als concerts de proximitat que portem a terme cada any. Després de la bona acollida del curs anterior seguirem mantenint la ubicació de la plaça Vella com a espai central de les activitats.  

Les jornades se celebraran els 4 dimecres del mes de juliol (7, 14, 21 i 28) i s’estructuren amb un taller o taula rodona a les set de la tarda, un sopar a les nou del vespre i un concert a partir de dos quarts de deu; acompanyat com ja és tradició amb una barra amb begudes locals amb la col·laboració dels cellers locals d’Artium, Solergibert, Gibert i la cerveseria Cerberus.  

El dia 7 de juliol començarem amb una taula rodona sobre “Agroecologia i venda en línea. Impactes i costos invisibles”; un col·loqui organitzat per la XES (Xarxa per l’Economia Social) on hi participaran en Quim Pérez (de Som Garrigues), la Judith Saus (Fem-ho fácil i Niu Verd), el Carles Jódar (Camàlics i Mengem Bages) i la Núria Soto (Monsakas). Seguirem amb un sopar a càrrec del Restaurant la Sardana i un vespre de jazz ben especial amb el Carlos Ruiz (Clarinet i saxo alt) Guillaume Coulbois (Piano) Ton Felices (Contrabaix) Timothée Kamba (Bateria)  

El dia 14 de juliol continuarem amb un taller d’horts verticals amb la Berta Castellà de MEL educació ambiental amb l’objectiu d’acostar la biodiversitat als nostres terrats i balcons. Seguirem amb un sopar a càrrec de la carnisseria Cal Posas i clourem la vetllada amb un concert de Suzanna compositora, cantant i productora i guitarrista, amb més de 20 anys a l’escena, guanyadora d’un MMMA (Premis Musicals a Marroc) i semifinalista de “La Voz” el 2017.  

El proper 21 de juliol seguirem amb un taller de plantes de proximitat i herbes remeieres amb l’Elena Sixto i el Marc García, de Terra viva i l’Era amb l’objectiu de  conèixer les plantes més destacades del nostre entorn i descobrir com les podem incorporar en les nostres vides, per donar gust als plats i com unes bones aliades per mantenir la nostra salut. Seguirem amb un sopar a càrrec de la carniesseria Cal Mestret i acabarem la jornada amb un concert íntim i proper amb l’Ona i l’Alba, acompanyades d’uns convidats/des ben especials.  

El darrer dimecres de mes, 28 de juliol, amb la col·laboració del col·lectiu Terra Roja, gaudirem d’un taller de memòria oral sobre la vinya i les eines del camp amb l’objectiu de compartir coneixement i experiències de la propia memòria oral de les persones participants. Seguirem amb un sopar a càrrec de Can Vila i acabarem la vetllada amb un concert de Quake’s, versionant clàssics del blues, el soul funk i el disco funk amb un estil propi.   Els tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a promoeco.artes@gmail.com. Pel què fa als sopars el preu és de 10 euros (inclou una consumició) i es reserven des del web https://btiquets.com/event/concerts-de-proximitat.   Concerts de proximitat és una iniciativa iniciada l’any 2018 amb l’objectiu d’apropar la producció local, l’agroecologia i la cultura en emplaçaments del nucli antic d’Artés i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona. Enguany seguirem amb les mesures vigents d’higiene i seguretat degut a la COVID-19.

Més Informació i reserves:  

7 de Juliol: https://www.artes.cat/actualitat/agenda/concert-de-proximitat-2021  

14 de Juliol: https://www.artes.cat/actualitat/agenda/concerts-de-proximitat-2021  

21 de Juliol: https://www.artes.cat/actualitat/agenda/concerts-de-proximitat-2021-0  

28 de Juliol: https://www.artes.cat/actualitat/agenda/concerts-de-proximitat-2021-1

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Acerca de este sitio

Este puede ser un buen lugar para presentarte a ti mismo y a tu sitio o para incluir algunas acreditaciones.