La transformació d’aliments és una activitat econòmica fonamental que, a més de possibilitar el desenvolupament de les cultures alimentàries de cada societat i territori, permet la conservació d’aliments a través d’una enorme diversitat de tècniques.

Els obradors compartits són una eina de dinamització molt valuosa en la construcció d’un sistema alimentari just i sostenible. Impulsar aquestes infraestructures i revalorar el producte propi del territori pot generar molts beneficis i contribuir a reactivar l’economia local com ara afavorir l’autoocupació, proporcionar valor afegit als productes agroalimentaris, dinamitzar l’activitat agrària i ramadera, produïr productes de proximitat amb processos artesanals o generar dinàmiques de cooperació i treball en xarxa a l’hora que valoritzen els excedents.

A la Catalunya Central estem impulsant, junt a altres actors del territori, la creació d’un obrador públic compartit, on diverses persones o projectes puguin preparar les seves elaboracions per vendre-les al mercat amb un registre sanitari.

Si estàs interessat/da a participar, posa’t en contacte amb nosaltres!